Гешев дава закриването на спецправосъдието на Конституционния съд

4
Той говори пред прокурори от Спецпрокуратурата
Той говори пред прокурори от Спецпрокуратурата

Той говори пред прокурори от Спецпрокуратурата

Главният прокурор Иван Гешев с обръщение към прокурорите, следователите и съдебните служители от Специализираната прокуратура по повод приетите вчера от парламента на второ четене промени в Закона за съдебната власт, които предвиждат закриване на специализираните структури.

Пред магистратите Гешев съобщи, че предвид „противоконституционността на приетите промени в ЗСВ”, предстои да бъде сезиран Конституционният съд, предава NOVA

Може да се гордеете с работата си и с това, което постигнаха тези структури. Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което очакваха българските граждани – реална борба с организираната престъпност, тероризма, а в последните години и с корупцията”, каза обвинител номер едно.

Постигнати са безспорни резултати. Те са безспорни и за европейските ни партньори. Закриването на тези структури е резултат от това, че те работят. Очакваше се те да не работят. Вие опровергахте това и в някаква степен сте „виновни”, допълни Гешев.

Виновни” сте за това, че си свършихте работата и направихте очакваното от българските граждани. „Виновни” сте, че не оправдахте очакванията на някои, да ги наречем политици, че всичко ще продължи по стария начин и сте „виновни” за това, че застрашихте сериозни финансови интереси на хора с влияние, включително вероятно и политическо”, подчертава главният прокурор.

Трябва да се срамуват хората, които направиха това нещо, защото то не е в интерес на българските граждани и не е в интерес на европейските ценности. Говорят за върховенство на закона, за правова държава, за права на човека, а се опитват да въведат лустрация на магистрати. И това някои разбират като върховенство на правото - изселване на магистрати. Явно това е върховенството на закона, явно някои така разбират демокрацията”, смята той.

Гордея се, че ви познавам и че съм бил част от Специализираната прокуратура. Ръководството на прокуратурата стои твърдо зад вас и ще продължава да ви подкрепя. За съжаление, цената от всичко това, което ще се случи, ще платят българските граждани. А цената е регрес в борбата с престъпността, връщане на нива отпреди 2006 г., приключване безславно на всички важни дела в досъдебна и съдебна фаза. Тук въпросът е кой има интерес? Тези, които хората наричат „олигархия“ и „мафия“. Благодаря ви за работата! Гордея се, че съм работил с вас и ще продължаваме да работим заедно!”, заявява Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Мунчо
    Просто муНче-бандитче.
  • 4
    1
    Ха ха ха
    ПРЕСТЪПНИК ГЕШЕВ - Шрек със стърчащите ушаци щял да сезира КС. Ами сезирай, че да ти го начукат за пореден път
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари