Германците се презапасяват със свещи

0
Продажбите са се увеличили с една четвърт спрямо предходната зима
Продажбите са се увеличили с една четвърт спрямо предходната зима

Продажбите са се увеличили с една четвърт спрямо предходната зима

Германците търсят утеха в топлия жълт блясък на откритите пламъци тази Коледа. Възраждането на празничните традиции, съчетано със страховете от прекъсване на тока, превръщат свещите в мишена на последната лудост за запасяване, пише Класа.бг.

В неделя много германски домакинства следват традицията да запалят първата от четирите свещи на своя Adventskranz венец, който обикновено се поставя върху или над масата в трапезарията.

Но тъй като дебнат страховете от ограничения на газа и прекъсвания на тока, предизвикани от войната на Русия в Украйна, свещите също претърпяха възраждане като надежден начин за осветяване на домовете. Веригата за търговия на дребно Bauhaus заяви, че забелязва нарастващо търсене на свещи от всякакъв вид, включително чаени лампи, восъчни и колонни свещи, като продажбите като цяло са се увеличили с една четвърт спрямо предходната зима.

Асоциацията за защита на потребителите Environmental Action Germany (DUH) призова гражданите да се откажат от „осветителните оргии в американски стил" и да оставят своите LED приказни светлини на тавана тази година. Тогава някои продавачи на коледни елхи започнаха да предлагат истински свещи като по-енергийно ефективни алтернативи на електрическите светлини.

Нарастващото търсене на свещи вече беше един забележим страничен ефект от това, че хората прекарват повече време у дома по време на пандемията, каза говорител на Европейската асоциация на производителите на свещи, като продажбите в целия континент са скочили значително между 2020 г. и 2021 г.

Не знаехме какво да очакваме тази година", каза Ан-Кристин Мюлер от Müller Kerzen, производител на свещи, работещ в цяла Европа. „Но изглежда, че хората се запасяват със свещи преди една несигурна зима. Моето семейство работи в производството на свещи от осем поколения и се оказва, че нашият бизнес е много устойчив на кризи. Във времена на беда хората копнеят за комфорта на трептящия пламък."

Германската федерална служба за гражданска защита и помощ при бедствия тази седмица заяви „мащабно прекъсване на тока в Германия е изключително малко вероятно тази зима". Вероятността от регионални прекъсвания на електрозахранването също е ниска, каза мрежовият регулатор на страната, тъй като бяха въведени множество механизми за стабилизиране на мрежата в случай на временен недостиг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    И не забравяйте
    Всичките тия свещи да ги запалите на Урсула!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари