Германия иска повече помощ за Украйна от останалите европейски страни

0
Заплахата е реална за всички в Европа, затова трябва да споделим тежестта, заяви финансовият министър
Заплахата е реална за всички в Европа, затова трябва да споделим тежестта, заяви финансовият министър Видео: NOVA

Заплахата е реална за всички в Европа, затова трябва да споделим тежестта, заяви финансовият министър

Германия иска от големите европейски държави да правят повече, за да помогнат на Украйна. Това каза финансовият министър Кристиан Линднер на конгрес на неговата партия в Щутгарт. Според министъра не е приемливо "другите силни европейски страни" да осигуряват по-малко помощ, отколкото Германия, информира NOVA.

През ноември канцлерът Олаф Шолц обяви, че управляващата коалиция се е договорила Германия да удвои военната помощ за Украйна. Откакто Русия нападна съседната страна, най-голяма част от въоръжението, изпратено на украинците, дойде от Съединените щати. Експерти казват, че след 3 десетилетия на силно орязани разходи за отбрана, повечето европейски страни нямат оръжие и производствен капацитет, за да окажат значителна помощ.

Заплахата е реална за всички в Европа, затова трябва да споделим тежестта. Не може Германия да прави повече за Украйна, а останалите силни европейски страни по-малко. Сега е момента, в който Европейския съюз, като общност обединена от ценности, да се сплоти в трудните времена”, заяви Кристиан Линднер, финансов министър на Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Юнион - Ивкони В Шанген през...
    Ей туй АБПФК - ясващото, пак са го пуснали от Карлуково...хаааа - хаааа - х.. Брато пии "Лаван", чувал съм, че помага.
  • 2
    3
    що така бе, Миме?!?
    Владимир Зеленски обяви намерението си да прекара лятната си ваканция в Крим през 2023 г. Бен Ходжис - „Крим ще бъде освободен преди края на лятото на 2023 г. " „Успехите на Украйна на Южния фронт може да отворят пътя към Крим“. Михайло Подоляк- „след шест месеца ще се разхождате на любимата си крайбрежна улица в Ялта“ Дейвид Петреъс - „всичко ще се реши в рамките на 72-96 часа“
  • -1
    2
    До 1
    Ти си нещастени напълно изветрял АБПФК ! То бива промит мозък ,но ти си само за Магадан,та да поумнееш !
  • 15
    1
    фена на Путин
    Лъжа, лъжа, лъжа, след лъжа. Реална заплаха таратанци ! Тез плашила ги пускайте по западноевропейския овци стаден имунитед. Тук не ни хваща тази бира германската. Яд ги е, че оглавиха класацията на шматките, наливащи пари в свръх масивна черна дупка от корупция и взеха и те, като сащ да доят сухото виме на бедния народ. Нещастни глупаци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари