Германска бирария вкара Меркел в черния си списък

0
Бринкман призова колегите собственици на ресторанти и барове да последват примера и да поставят в черен списък отговорните за мерките
Бринкман призова колегите собственици на ресторанти и барове да последват примера и да поставят в черен списък отговорните за мерките Снимка: Getty Images

Бринкман призова колегите собственици на ресторанти и барове да последват примера и да поставят в черен списък отговорните за мерките

Берлинската бирария „Стендиге Фертретунг“ (Staendige Vertretung (StaeV)) добави канцлера Ангела Меркел в черния списък на нежелателните гости заради новите ограничения срещу коронавируса, като компания там ѝ правят финансовият министър Олаф Шолц и други политици, съобщава Der Spiegel, цитиран от агенция Фокус.

Във видео съобщение, публикувано във Facebook, изпълнителният директор на бирарията Йорн Петер Бринкман и неговият бизнес партньор Ян Филип Бубингер заявяват, че „политиците не използваха времето от април, за да подготвят страната за втората вълна на пандемията“. В същото време Staendige Vertretung предприе всички мерки и разработи концепция за защита на своите гости от заразяване с коронавируса. Решението за затваряне на гастрономическите заведения, според тях, е напълно неразбираемо и е чист акционизъм.

Бринкман призова колегите собственици на ресторанти и барове да последват примера и да поставят в черен списък отговорните за мерките, водещи до закриването.

Други политици, на които занапред ще бъде забранено да влизат в кръчмата, са управляващият бургомистър на Берлин Михаел Мюлер, баварският премиер Маркус Зьодер, сенаторът от Берлин, отговарящ за здравните въпроси, Дилек Калайчи.

Бринкман каза, че Меркел и Шолц преди това са посещавали Staendige Vertretung.

Бирарията до правителствения квартал в германската столица е открита през 1997 година. Те сервират традиционна немска храна и Kölsch (лека бира, която се приготвя в Кьолн).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари