Германка счупи рекорда за най-възрастна участничка на зимна олимпиада

0
Тя е и първата жена, участвала в 8 олимпиади
Тя е и първата жена, участвала в 8 олимпиади Снимка: БГНЕС

Тя е и първата жена, участвала в 8 олимпиади

Клаудия Пехщайн стана най-възрастна участничка на Зимни олимпийски игри в събота в Пекин, когато титулуваната състезателка по шорттрек участва в състезание на 49 години и 348 дни, предаде БГНЕС. 

Полицейската служителка от Германия се превърна и в първата жена, участничка на осем зимни олимпиади. Пехщайн, която спечели пет златни медала в олимпийската си кариера, датираща от 1992-а насам, финишира последна на 3000 м за жени, а олимпийският й рекорд бе подобрен от победителката Ирене Шутен от Нидерландия.

Не бях много бърза, но се усмихнах (след като пресякох финалната линия), защото днес постигнах целта си да се състезавам за осми път на Олимпийски игри, това беше важно за мен. Аз съм единствената жена в целия свят с осем участия на Зимни олимпийски игри. Резултатът днес не бе от такова значение, а просто да се състезавам и да съм на пистата. Супер горда съм от себе си“, сподели Пехщайн, която бе знаменосец на Германия по време на откриващата церемония в китайската столица.

Пехщайн, която ще участва на Игрите в Пекин и в масовия старт, добави: „Вчера нидерландски журналист ме попита „Преди 20 години дебютирахте на Олимпиада?“, аз му отвърнах „не, не, преди 30 години“.

Предишният рекорд за най-възрастна жена на Зимни олимпийски игри принадлежеше на Ан Абернати, състезателка по спортни шейни от Американските Вирджинови острови, която бе на 48 години и 305 дни на Олимпиадата през 2002. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари