Китай завоюваха историческо олимпийско злато в шорттрека

0

Домакините от Китай завоюваха първия си златен медал на Зимните олимпийски игри, след като триумфираха в смесената щафета по шорттрек в драматичния олимпийски дебют на дисциплината.

В първия пълен ден от състезания, Китай, който бе фаворит преди старта, замалко не се размина с достигане до финала, но си отдъхна, когато САЩ получи наказание за блокиране от полеви състезател. Подкрепяни неистово от малка, но ентусиазирана публика от 300 души на стадион „Кепитал Индоор“, китайците пресякоха финалната линия с време от 2:37.348, информира БГНЕС.

Това бе по-слабо от най-бързото време за вечерта – дело на Нидерландия, от 2:36.437 в четвъртфиналите, което се превърна и в олимпийски рекорд в дисциплината. Нидерландците, които също бяха считани за фаворити за златото, стартираха силно, но отпаднаха на полуфиналите, след като един от състезателите им падна.

Италия се поздрави със среброто, а Унгария ликува с бронза, след като сблъсък с Канада във финала ги остави в ролята на преследвачи за цялото състезание. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари