Германия стъпи на световния връх в баскетбола

0
Германците станаха световни шампиони по баскетбол за първи път в историята си след успех над Сърбия
Германците станаха световни шампиони по баскетбол за първи път в историята си след успех над Сърбия Снимка: АР

Германците станаха световни шампиони по баскетбол за първи път в историята си след успех над Сърбия

Отборът на Германия спечели срещу Сърбия с 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 14:20) на финала в Манила и за първи път в историята си стана световен шампион по баскетбол. Тимът на треньора Гордън Херберт направи това с впечатляващ отборен баскетбол и без нито една загуба по време на първенството.

В герой за германците се превърна гардът на Лос Анджелис Лейкърс Денис Шрьодер, който завърши с 28 точки и дирижираше играта на целия отбор, информира БТА.

Началото на мача бе по-скоро за сърбите, които имаха по-голяма успеваемост от стрелбата за три точки. Западните си съседи обаче се оттеглиха след първата четвърт със само 3 точки преднина, които бяха стопени още в началото на втората част.

На полувремето се получи перфектно равенство 47:47, като в последните секунди Шрьодер изпусна стрелба от близко разстояние.

Германия нанесе своя удар в третата четвърт, която спечели с 22:10 и натрупа аванс от повече от десет точки.

Тимът на Светослав Пешич все пак натисна в последната част и бе близо до това да направи късен обрат. Решаващият момент във финала бе 48 секунди преди края на мача, когато гардът на Фенербахче Марко Гудувич пропусна от стрелбата за тройка и възможността да изравни резултата. В последните 55 секунди Гудурич бе големият грешник за сърбите, като пропусна три добри възможности да вкара за три точки, в самия край на мача това направи при отчаян опит и играчът на Партизан Алекса Аврамович, който бе най-резултатен за тима си с 21 точки.

В отсъствието на Никола Йокич, Василие Мицич и Никола Калинич, Богдан Богданович от Атланта Хоукс се опита да бъде лидер на сърбите, като водеше добре играта на тима, но не му вървеше при стрелбата в този финал.

Франц Вагнер допринесе за победата на Германия с 19 точки, а Йоханес Фоигтман добави още 12. Богданович все пак реализира 17 точки за Сърбия, а Филип Петрушев завърши с 10.

Германия се наложи заради по-голямото си хладнокръвие и успеваемост при стрелбата за две и три точки, както и при свободните удари.

Денис Шрьодер бе избран за най-полезен играч във финала.

Във финали имаше и българско присъствие, като Елеонора Рангелова бе технически делегат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари