Александър Везенков отново е номер едно за Олимпиакос

0
Българинът помогна за победата на отбора с 21 точки
Българинът помогна за победата на отбора с 21 точки Снимка: БК Олимпиакос /Фейсбук

Българинът помогна за победата на отбора с 21 точки

Отборът на Олимпиакос, където играе българския баскетболист Александър Везенков, надделя над ПАОК с 83:65 (17:19, 25:26, 21:7, 20:13) като домакин в първия двубой от полуфиналния плейоф между двата състава в шампионата на Гърция по баскетбол за мъже. Така Везенков и съотборниците му поведоха с 1:0 победи в серията, в която се играе до три успеха.

Вторият мач ще се състои на 25 май в Солун след участието на Олимпиакос във Финалната четворка на Евролигата, а третият е планиран за 28 май в Атина, информира БНР.

Александър Везенков бе най-резултатен за своя тим и помогна за победата с 21 точки, 8 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 24 минути на терена.

Гостите водеха през по-голямата част от първото полувреме, като на почивката авансът на ПАОК бе 45:42. В третата част обаче баскетболистите на Олимпиакос бяха категорични и обърнаха до 63:52 в своя полза преди последните 10 минути. Три минути след началото на второто полувреме резултатът бе 50:46 за ПАОК, но до края на периода тимът от Солун отбеляза само още 2 точки. Домакините напълно контролираха двубоя в заключителната четвърт и вдигнаха разликата до 21 точки.

Янулис Ларендзакис допринесе за успеха с 16 точки, 2 борби и 4 асистенции, а двубоя пропусна Костас Слукас.

За гостите Джордан Сайберт завърши с 15 точки и 3 борби.

В другата полуфинална двойка от плейофите в гръцкото първенство се срещат Панатинайкос и Перистери, които започват спора помежду си на 15 май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари