Германия спешно търси работници

2
В много сфери има остър недостиг на персонал
В много сфери има остър недостиг на персонал Видео: NOVA

В много сфери има остър недостиг на персонал

Германия спешно търси работници в различни професии. 46 милиона са хората, взети на работа, предава NOVA. Това число никога не е било толкова високо, а в същото време безработните са над 2 милиона и половина. Фирми и бюра по труда твърдят, че безработицата ще се увеличава, а експерти смятат че що се отнася до трудовия пазар зимата ще е тежка. В същото време в много сфери има остър недостиг на персонал. Например в строителството, където 2/3 от позициите остават свободни.

Сред други сериозно засегнати от недостига на хора са ресторантьорството и хотелиерството. През последната година сериозно намалява и броят на заетите в сферата на здравеопазването и образованието. Част от причините за отлива са пренатоварването в тези професии. Друг пример за проблемен сектор е транспортът. Сериозна липса има и на шофьори и машинисти в градския и междуградския транспорт. За да запълни тези дупки, страната се нуждае от квалифицирани кадри от чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Трипонеца
    Ще става и по-зле..Германия беше добре преди,сега бавно и сигурно се превръща в емигрантска кочина.
  • 7
    2
    тиражия
    Щом сте пълни с места за шофьори и не идват хора да ги запълват, значи има нещо гнило в условията. Колко струва да си смени човек книжката дигитала и най-вече професионалната компетентност в германия , а ??? Вече не става да караш там и да сменяш у нас за триста лева всичко. И това е само една от гадостите. Искат да се преселиш там на квартира и всичко да ти върви там, след бруталните разходи за газ, квартира и ток не ти остава много. Добавяме и меко казано противната храна от която няма бягане. Ставаш им роб да им плащаш масрафите и да им ядеш говната или киселото им зеле на което слагат захар. Аре у лево, германия.
  • 13
    1
    Е ...нали имат
    Нали се напълни с бежанци работливи от какво се оплакват?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари