Германия ще се нуждае от по 400 000 имигранти годишно заради недостиг на работна ръка

0
На страната ще са нужди разнородни специалисти - от здравни работници, до експерти по климатичната техника, от логистици до учени
На страната ще са нужди разнородни специалисти - от здравни работници, до експерти по климатичната техника, от логистици до учени Снимка: © Getty Images

На страната ще са нужди разнородни специалисти - от здравни работници, до експерти по климатичната техника, от логистици до учени

Германия ще се нуждае от около 400 000 квалифицирани имигранти на година, за да компенсира недостига на работна ръка на трудовия си пазар. Това прогнозира ръководителят на Федералната агенция по заетостта Детлеф Шиле пред в. "Зюддойче цайтунг", предаде ДПА.

Според него на страната ще са нужди разнородни специалисти, от здравни работници, до експерти по климатичната техника, от логистици до учени, предава БТА.

Германия ще страда от недостиг на квалифицирани работници във всички сфери. За да разреши този проблем, страната може да квалифицира неквалифицираните си работници и хората, чиито работни места ще бъдат изгубени заради технически промени.

ФРГ може да остави жените, които сега не по свое желание работят на половин ден, да работят по-дълго, и преди всичко да доведе имигранти в страната.

Шиле смята, че недостигът на работна ръка е ключов въпрос, с който трябва да се заеме следващото правителство след федералните избори в Германия идния месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари