Германия се подготвя за връщане към работа от вкъщи

2
Инфекциите и смъртните случаи се покачват рязко от средата на октомври насам
Инфекциите и смъртните случаи се покачват рязко от средата на октомври насам Снимка: БГНЕС / Архив

Германия се подготвя за връщане на работата от вкъщи съгласно проектозакон, с който АФП се запозна в неделя, докато страната се опитва да се справи с безпрецедентната вълна от случаи на коронавирус

Повторното въвеждане на правилото, което беше отменено в началото на юли, идва в момент, когато Германия е изправена пред нарастваща четвърта вълна на вируса, предава Дума. 

Инфекциите и смъртните случаи се покачват рязко от средата на октомври насам, като за епидемията се обвинява нивото на ваксинация в Германия, което е малко над 67% - все още голяма част от хората са по-уязвими към инфекции и тежки заболявания.

По данни на Института "Роберт Кох" в неделя регистрираната заболеваемост от коронавирус в най-населената европейска държава достигна нов връх - 289 случая на 100 000 души, пише БГНЕС.

"Настъпващата вълна ще засенчи всички предишни", заяви пред германския седмичник „Билд ам Зонтаг“ премиерът на провинция Саксония Михаел Кречмер, чийто регион в момента е сред най-засегнатите.

Според проектоплана работодателите в Германия ще бъдат принудени да предлагат възможност за работа от дома при липса на "непреодолима бизнес причина" да се ходи в офиса.

От всеки, който идва на работа, ще се изисква също така да докаже, че е защитен от вируса или че тестът му е отрицателен.

Според съобщения в германските медии германското правителство също така разработва планове за ограничаване на достъпа до определени събития само до лица, които са били ваксинирани или са се възстановили от коронавирусна инфекция и могат да представят отрицателен тест.

Новият пакет от мерки се изготвя в тясно сътрудничество с партиите, които се стремят да сформират следващото германско правителство - социалдемократите, зелените и либералната СвДП.

Техните съвместни законодателни актове ще бъдат представени за одобрение на Бундестага в четвъртък, преди да бъдат подписани от горната камара в петък.

Германското правителство и регионалните лидери също се събират виртуално в четвъртък, за да координират отговора си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари