Германия иска да внася природен газ от Нигерия

0
Олаф Шолц: Германски компании искат да си сътрудничат с нигерийски газови компании
Олаф Шолц: Германски компании искат да си сътрудничат с нигерийски газови компании Снимка: АП / БТА

Олаф Шолц: Германски компании искат да си сътрудничат с нигерийски газови компании

Германия иска да внася природен газ от Нигерия, каза канцлерът Олаф Шолц в интервю, публикувано днес при тръгването му от Берлин към Западна Африка, предаде ДПА.

"Нигерия прави най-големите доставки на газ в Африка", каза той пред нигерийския всекидневник "Пънч". "Германски компании имат интерес към доставките на газ от Нигерия и искат да си сътрудничат с нигерийски газови компании".

Шолц допълни, че Германия също така иска да води "съвместни инициативи за разрастване на пазара на водорода", тъй като се очаква водородът да играе важна роля в бъдеще, а в момента Германия внася големи количества суров петрол, но не и газ.

По време на пътуването си до Африка миналата година Шолц предложи участието на Германия в разкриването на газови находища по крайбрежието на Сенегал. Това е третото му посещение на Черния континент, откакто дойде на власт преди по-малко от две години, отбелязва ДПА. След визитата в Нигерия, страната с най-голямо население в Африка и неин икономически двигател, той ще се отправи към Гана.

В интервюто Шолц каза, че има потенциал за по-тясно сътрудничество и инвестиции между двете страни.

"Това е приложимо в много отрасли – от инфраструктурата и енергетиката до земеделието, минералните ресурси, информационните и комуникационните технологии, транспорта и логистиката, наред с още много", каза той пред "Пънч".

Германският канцлер призова още и за реформа в Съвета за сигурност на ООН, "в който особено африканските страни трябва да имат постоянно членство и по-силен глас". Самата Германия също иска да има и по-силно влияние, заяви Шолц.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    русенец
    Над 60% от източниците на газ са под контрола на Газпром. До колкото си спомням важи и за нигерийският такъв. Така, че Германия както и до сега ще внася руска газ, само, че на по-висока цена. ЕС продължава да се самоубива!
  • -2
    2
    До 1
    Как радостно само потриваш ръчички в някаква сляпа надежда,успех мечтателю....
  • 2
    1
    фена на Путин
    няма и няма оправия след спирането на братския газец. колко голям скапаняк трябва да си, че да спреш два готови газопровода прекарани до гъза ти с най-еколкогичният природен и най-евтин газ на света ?!? и това заради изкукуригал старец отвъд океана. да предадеш до такава степен интереса на народа си и да се изпикаеш върху суверенитета си. сега да ходиш при африканците да се молиш. ха ха ха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари