ГЕРБ: Трябва или да се вдигат данъци, или да се отложи влизането в еврозоната

1
ГЕРБ направи анализ на изнесените от служебния кабинет данни и числа от бюджета, който ще бъде внесен в НС
ГЕРБ направи анализ на изнесените от служебния кабинет данни и числа от бюджета, който ще бъде внесен в НС Видео: Фейсбук

За следващите 3 години ще платим само за лихви по прогнозите на Донев над 4,5 млн., каза Деница Сачева

ГЕРБ с анализ на изнесените от служебния кабинет данни и числа от бюджета, който ще бъде внесен в Народното събрание.

"Служебният премиер представи бюджет с 6% дефицит от БВП. Това са приблизително 12 млрд. лева. Този огромен дефицит е в резултат на политическата криза, започнала през лятото на 2020 г. - в деня, в който влязохме в ИЕРЕМ 2. Вижда се, че държавният дълг ще нарасне близо двойно до 70 млрд. до края на 2025 г. За следващите 3 години ще платим само за лихви по прогнозите на Донев над 4,5 млн. - колкото две магистрали "Хемус" или да ремонтираме всички училища в България. Бюджетът съдържа скрити дефицити - разходите за растеж са ограничени, средствата за образование намаляват като дял от БВП - от 4,4 до 4,1%. Същото се случва с разходите за здравоопазване, социални помощи и обезщетения. Инвестициите по националния бюджет са на санитарния минимум", заяви Деница Сачева, предава NOVA.

По думите ѝ прогнозите за икономически растеж са твърде оптимистични. "МВФ намали двойно прогнозата си, като оцени възможния растеж до 1,4% от БВП, а БНБ допуска растеж от 0,4%. Справянето с такъв дефицит ще бъде изключително трудно. Свиването на дефицита без да се пипат данъци, може да става с неповече от 1% на година, това ще обезсмисли референдума за еврозоната - защото не отговаряме на нито един. Трябва или да се вдигат данъци, или да се отложи влизането в еврозоната", заяви тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    2
    ДВЕПМ!
    Нека изритаме крадливите мърши ГЕРБ по най-бързия начин към затвора! *€врозоната* си я заврете в педерастките задници, там ще се чувства най-комфортно, а и няма да я мислите повече!
  • 18
    1
    плюс-минус
    Герб, нима забравихте, че в началото на дванайсет годишното си управление, цели 4 години ББ не вдигна и с една стотинка пенсиите? Сега, днес, отново, пенсиите в България, освен, че са най- малките в Европа, но са и с около 40% от получаваната заплата от пенсионера, докато в другите държави в Европа, пенсиите са 60- 80 % от доста по- големите им заплати, когато са работели преди пенсия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари