ГЕРБ стигна до резервна гума на Реформаторския блок!

0
ГЕРБ заявиха, че целта на новото правителство е да продължат започнатото, а то е: 16 млрд. дълг, отпечатъци в болници, корупция с ваксини за деца, далавери в армията, заяви лидерът на БСП
ГЕРБ заявиха, че целта на новото правителство е да продължат започнатото, а то е: 16 млрд. дълг, отпечатъци в болници, корупция с ваксини за деца, далавери в армията, заяви лидерът на БСП Снимка: БГНЕС

"От степен първа сила в държавата и еднолично властване, ГЕРБ стигна до резервна гума на Реформаторския блок".

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на БСП , предаде Агенция "Фокус".

По думите ѝ ЕНП иска те да останат на власт.

Срещу какво обаче, каква беше цената за това в Брюксел вчера?“, попита Нинова и отговори, че това е послушание. „Срещу предаване на националния интерес. Г-н Борисов безпрекословно се съгласи отново да бъдат удължени санкциите срещу Русия“, каза лидерът на БСП и изброи още продължаването на сегашната политика за бежанците.

Според нея, ако се състави това правителство, то няма да е по волята на българския народ, който е казал „Не“ на ГЕРБ и Бойко Борисов, а ще е по волята на чужди господари.

То е обречено още преди да бъде създадено. Такова правителство не може да има дълъг живот. Ние продължаваме по пътя, който сме си начертали“, заяви Нинова. Тя отчете, че победата на Румен Радев и Илияна Йотова на президентските избори е била вот за техните качества, за силата на БСП, но и вот антистатуквото и антиправителството.

„Това беше и първа загуба за ГЕРБ и то съкрушителна“, подчерта Нинова и обърна внимание, че това е поставило предизвикателство за реакция от всички политически лидери и национална отговорност, последователност и морал. За премиера в оставка Бойко Борисов Нинова посочи:

Този последователен политик, нито подаде оставка на първи тур, нито иска да излиза от управлението и забрави изобщо за ВНС“.

Според нея моралът в ГЕРБ е дефицит и идва време за пазарлък.

„Идва време и за въпроси. Защо отново стои на дневен ред съставяне на правителство в рамките на този парламент, за власт и пари. Кой ще плати цената? Народът ни. Кой губи от това? – България. Защо - за власт и пари. Как така само преди една седмица увеличеинето на пенсиите, което беше предложено от ПФ и подкрепено от БСП като наша последователна и трайна политика беше див популизиъм, който ще съсипе държавата, а днес това вече е възможно. Когато става въпрос за грижа за възрастаните хора това е див популизам, а за власт на всяка цена е възможно“, каза тя.

ГЕРБ заявиха, че целта на новото правителство е да продължат започнатото, а то е: 16 млрд. дълг, отпечатъци в болници, корупция с ваксини за деца, далавери в армията, продадена България с кандидатура на Кристалина Георгиева, завишени цени за храна на деца в училище, бронирани джипове“, коментира тя.

Лидерът на БСП изброи още повишаването на винетките и акцизите, данък уикенд. Тя посочи, че това е правтилество ,което ще продължи да гарантира домове на бежанци.

Заради всичко това народът ги изгони през вратата, сега се опитват да влязат обратно през прозореца. Уж това се прави, за да се отговори на референдума и да се въведе мажоритрния вот“, каза тя и обясни, че те няма да направят това, защото те са същите, но с разменени роли.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари