ГЕРБ-СДС иска проверка на пътища, разплатени от министър Иван Шишков

0
Не вярваме на новата "бухалка" на министър Шишков - ДНСК, заявиха от ГЕРБ на брифинг в парламента
Не вярваме на новата "бухалка" на министър Шишков - ДНСК, заявиха от ГЕРБ на брифинг в парламента Снимка: БТА

Не вярваме на новата "бухалка" на министър Шишков - ДНСК, заявиха от ГЕРБ на брифинг в парламента

ГЕРБ-СДС иска проверка на ремонтирани пътища от две години насам и разплатени последните месеци от служебния регионален министър Иван Шишков. Това обявиха на брифинг в парламента депутатите Николай Нанков и Росица Кирова, предаде БТА.

Тъй като не вярваме на обективните преценки, проверки, извършвани от Агенция "Пътна инфраструктура" и новата "бухалка" на служебната власт, специално на министър Шишков - ДНСК, още миналата седмица сме внесли искане да бъдат проверени ремонти на пътища, възлагани или изпълнявани през последните две години, и разплатени последните няколко месеца от служебния регионален министър, обясни Нанков. Проверката и съответните експертизи, анализи да бъдат извършени от две независими акредитирани лаборатории - българска и немска, настояват от ГЕРБ-СДС. Нашата информация е, че една част от тях попадат под хипотезата "основен ремонт", но са възлагани от Шишков и от редовния кабинет "Петков" като текущи ремонти и поддръжка, уточни Николай Нанков.

Росица Кирова посочи, че, според тях, проверките, които се извършват от МРРБ, се възлагат субективно. Не вярваме не само на преценката на министър Шишков, а и на това, че иска да бъде установено какво се случва със строежите, поради което сме внесли предложение за проверки на обекти, възлагани и изпълнявани през последните две години, да проконтролираме тяхното качество, изтъкна тя.

Подобно искане ГЕРБ-СДС ще внесат в ДНСК и в Столичния инспекторат - да бъдат проверени обекти за последните 10 години в район "Триадица" в София. Как се извършват електрозахранванията на преместваеми обекти, павилиони, будки, светофари, обяви още Николай Нанков. Пътищата, които ще бъдат проверявани, са малко на брой и са описани подробно, уточни депутатът. Проверката не била лична атака срещу служебния регионален министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Sтанко
    Тази заекваща мухоморка трябваше да е в затвора до сега. Има поне 1000 причини да бъде осъден, но няма нито един дето може да го направи, защото топките наполитицитеи прокурорите ни са прокажени от байганьово време още... Господ да ни пази!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари