ГЕРБ са давали по 20 лева за глас в Шумен

0
По толкова са получили петима шуменци, за да гласуват за ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври
По толкова са получили петима шуменци, за да гласуват за ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври

По толкова са получили петима шуменци, за да гласуват за ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври

20 лева за глас – по толкова са получили петима шуменци, за да гласуват за ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври миналата година. Делото за контролирания вот се гледа днес в Районния съд в Шумен. Обвиняем по него е Севдалин Стоянов на 43 години от Шумен.

Според обвинението той предложил на Красимир Рашков, по прякор Чопара, и членове на неговото семейство да упражнят правото си на глас срещу заплащане. Били им дадени указания да гласуват за номер 24 ГЕРБ с преференция 103. Вотът се осъществил в изборната секция в бившето Пето основно училище в Шумен. Двама от тях така и не успели да упражнят правото си на глас, защото не фигурирали в избирателните списъци на изборната секция. Въпреки това и те получили по 20 лева.

Днес пред съда са явиха само трима от свидетелите, тъй като двама от тях сина на Красимир – Рашко и снахата Фанка, били в Германия, съобщи Шумен Онлайн.

Тримата свидетели Красимир, и другите членове на фамилията Сергей и Перуника, дадоха противоречиви показания, след което се отметнаха от първоначално дадените си показания, оправдавайки се, че са били под въздействието на алкохол, а един от тях дори страдал от „разтроени нерви“.

По време на разпита им в съда и тримата поддържаха версията, че работели за някого, като му цепели дървата. Името на „работодателя“ така и не стана ясно. Пред съда нито един от тримата не можа да назове името на мъжа, дал им парите, тъй като било тъмно.

По делото бяха разпитани продавачката в магазина близо до изборната секция, в който Красимир и семейството му влезли да пазаруват, след „добре свършената работа“, както и собственика на фирмата предоставила на обвиняемия кола под наем.

Съдът отложи делото за 21 юни, като тогава трябва да бъдат доведени и останалите двама свидетели Рашко и жена му Перуника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари