Според Киселова показанията на премиера не били достатъчни за наказателна отговорност

0
Според нея е нормално към момента да няма привлечени обвиняеми
Според нея е нормално към момента да няма привлечени обвиняеми Видео: NOVA NEWS

По думите й и преди 1 година за някои по-съвестни прокурори твърденията на Божков са били основание за започване на производство

"Показанията на премиера са част от пъзела, но едва ли ще са единствените и няма да са достатъчни да бъде привлечен някой към наказателна отговорност. И преди 1 година за някои по-съвестни прокурори твърденията на Божков са били основание за започване на производство. Може би ще назначат и експертизи, за да се види дали има загуба за държавния бюджет. В такива тежки престъпления поне 9 месеца върви предварителното производство, ние сме в самото начало. Става думи за щети за държавния бюджет в особено големи размери". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS специалистът по конституционно право доц. Наталия Киселова.

Според нея е нормално към момента да няма привлечени обвиняеми, тъй като производството за изнудване срещу Божков е образувано срещу неизвестен извършител. "Разпитът на Петков е бил за събиране на сведения. МВР постигна целта си да се образува наказателното производство. Ще видим колко съвестно ще се събират данни", обясни тя. И допълни, че има две сюжетни линии.

"Едната е за умисъл при създаване на нормата за избягване на внасяне в държавния бюджет на приходи от хазартна дейност, а втората е предоставянето на тези спестени средства в полза на задържаните лица. По отношение на първата трябва внимателно да се прецени, тъй като става дума за лица с имунитет, затова и вероятно Менда Стоянова не е била задържана. При втората е възможно да се докаже, но няма да бъде леко", подчерта доц. Киселова.

По думите й когато някой е на власт, е много по-трудно да бъде привлечен към наказателна отговорност. "Това е част от имиджа, когато си на власт, си с повече възможности и ресурси. Ако самите управляващи не се чистят, е много трудно за органите да се докопат до данни. Дори твърденията на Божков да са верни, вероятно действията са добре изпипвани, за да не оставят следи", посочи тя.

Относно старта на дискусиите за искането за прекратяване на мандата на главния прокурор, доц. Киселова сподели, че е сериозна крачка. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари