ГЕРБ: Рилският манастир има 25 000 лева сметка за ток

0
Според Дани Каназирева храмовете и манастирите не трябва да тънат в мрак
Според Дани Каназирева храмовете и манастирите не трябва да тънат в мрак Снимка: БГНЕС

ГЕРБ предлагат църквите и храмовете да преминат на регулирания пазар на ток, за да се справят с кризата и високите цени.

От парламентарната група обявиха, че редица храмове и манастири преминават към режим на тока, предаде репортер на БГНЕС.

„Днес се проведе заседание на нашата група. Беше засегната една изключително важна тема. Тя касае цената на тока, а политика в тази посока няма", каза народният представител от ГЕРБ-СДС Дани Каназирева и обърна внимание на молитвените домове, храмове и манастири.

Храмовете не генерират печалба, отбеляза депутатът.

Беше направено конкретно предложение същите да преминат на регулирания пазар. В редица храмове минават в режим на тока. Последната сметка на Рилския манастир е 25 000 лева. Правителството на Борисов не допусна в най-сериозната ковид криза да затворят храмовете, а сега сме изправени пред риска те да затворят, защото нямат приходи и те са крайно недостатъчни, за да покрият тези сметки. Улиците тънат в мрак, но този мрак не трябва да влезне в молитвените домове и манастири, защото това показва отношение“, заяви тя. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Да
    И Възраждане също - поредните пишман патреотарчета на каишка на Боко Тиквата.
  • 4
    1
    мнение
    Само се чудя как Гроб не са поискали и техните офиси, тези на Вмро и ДПС къщо да минат на регулиран пазар. Нали именно те - Гроб - ни убеждаваха 12 години колко по-евтино ще бъде на регулирания пазар, как газта са я свалили с 40 % и как винаги ще бъде така. Каква стана тя - сега вече е видно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари