ГЕРБ показа "офиса" на малоимотното лице, купило фирма от Румен Спецов

0
Данаил Николов, на когото шефът на НАП е продал фирмата си, има шест присъди за кражба, заяви Тома Биков
Данаил Николов, на когото шефът на НАП е продал фирмата си, има шест присъди за кражба, заяви Тома Биков

Данаил Николов, на когото шефът на НАП е продал фирмата си, има шест присъди за кражба, заяви Тома Биков

"Офисът" на малоимотния Данаил Николов, който е купил фирмата на шефа на НАП Румен Спецов, се намира в изоставена кирпичена къща в драгоманското село Ялботина.

Видео от мястото публикува на страницата си във Фейсбук ПП ГЕРБ, а проверката е направена от Тома Биков и Александър Иванов.

Изоставената къща е потънала сред храсталаци и бурени, показват кадрите.

Г-н Данаил Николов, на когото Румен Спецов е продал фирмата си, има шест присъди за кражба. Последната е от 2012 г. Собственик е на 23-24 фирми с милиони левове задължения към хазната. Които сега г-н Спецов трябва да събере, пише Тома Биков в публикацията си.

Г-н Данаил Николов е "убедил" Румен Спецов да му продаде фирмата си за "крупната сума" от 500 лева. Това вероятно е някаква "харвардска иновация" - да купиш фирма за 6 милиона за 500 лева? Какво казва министърът на финансите Асен Василев за тази схема, която има профила на ДДС измама? Подал ли е Асен Василев сигнал до прокуратурата във връзка с Румен Спецов? Продължават ли Румен Радев и Асен Василев да стоят зад гърба на Румен Спецов, който по всички стандарти има профила на човек, който е извършвал ДДС измама?, пише още Биков.

Обвиненията към шефа на НАП са, че през 2016 г. е продал фирмата си "Гранекс Трейдър" на малоимотно лице, докато срещу нея тече данъчна ревизия, която установява огромни задължения към фиска.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В живота има много безсмислени неща. Например, реклама на ракия.

Харесай Дунавмост във Фейсбук