ГЕРБ: Още днес парламента да гледа искането за военна помощ за Украйна

0
Даниел Митов: Настояваме за ясна позиция на парламента за изпреащането на военна помощ за Украйна
Даниел Митов: Настояваме за ясна позиция на парламента за изпреащането на военна помощ за Украйна

Даниел Митов: Настояваме за ясна позиция на парламента за изпреащането на военна помощ за Украйна

На нас и на българските граждани ни омръзна да разбираме отвън, било от други правителства, било от Европейската комисия, какви точно външно политически разговори води българското правителство и какви ангажименти приема.

След срещата с Дмитро Кулеба в прессъобщението на Министерски съвет не се споменава, че е поставен въпросът за предоставяне на военно-техническа помощ. Това каза депутатът от ГЕРБ Даниел Митов от Народното събрание.

"От интервюто на Кулеба разбрахме, че въпросът е поставен. Премиерът Петков на два пъти отклонява въпроса и отказва да заеме позиция. В продължение на 20 дена проекто решения за оказване на военно-техническа помощ на Украйна не могат да бъдат разгледани в комисии. Управляващото мнозинство умишлено съботира вкарването на тези текстове за разглеждане в комисия. Да не говорим, че не е изобщо ясно дали ще стигнат до разглеждане в зала и гласуване. Днес министъра на туризма каза, че три месеца хуманност към украинците стигат и правителството имат намерение да спрат помощите към хотелиерите. Това ли е солидарността, с която се хвали правителството", допълни Митов.

По думите му е време декларацията, която беше приета от парламента да има плътност.

Днес отново управляващите заобикаляха темата. Ще настояваме тази точка да се разгледа.

Според Митов правителството нарочно не вкарва тези точки в парламента. И допълни, че това е шикалкавене.

Митов отбеляза, че по темата със Северна Македония разбираме какво е обещало българското правителство от информация, идваща от Скопие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    mmmda
    Фашисти помагат на фашисти, има ли нужда да казваме само кой може да ги спре ??
  • 8
    4
    Сtanko
    Митов ли си прост ли си, ама ако ти се воюва - прав ти път! Никой не те е спрял! Ако искаш - можеш всички укри да ги прибереш у вас и да си ги тантуркаш! Ама престани да блееш пред всеки микрофон, че трябвало разбираш ли да се действа. Заради такива истърваци като теб - българската земя е напоена с кръв. Ти не си политик ами помия! Запомни го от мен!
  • 9
    3
    кой
    Къдравата Сю пушка не знае от коя страна се хваща, ама оръжие ще изнася за укрите.
  • 6
    2
    Нещата се изясняват вече
    Определено "Възраждане" скоро ще размести изцяло политическата мозайка. На всички нормални хора им писна да бъдат само пионки, заложници на политици и да плащат всеки масраф от джоба си.
  • 12
    1
    Айде, бе?
    Майка ви ебавам, курви продажни! Само да сте посмели! Свършено е с вас!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари