ГЕРБ иска извънредно заседание в неделя и оставка на кабинета в понеделник

1
Все още няма решение за нов председател на Народното събрание
Все още няма решение за нов председател на Народното събрание Снимка: БТА

Обсъждането да бъде в неделя, а гласуването - в понеделник, настоява опозицията

Тази седмица, в неделя, искаме дебат по вота на недоверие, гласуване искаме в понеделник. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, цитирана от БТА.

Тя обясни, че настояват по възможно най-бързия начин да се обсъди вотът и да се пристъпи към гласуването му. Според правилника на Народното събрание гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

Вчера 59 депутати от ГЕРБ-СДС внесоха вот на недоверие към правителството с премиер Кирил Петков.

По думите на Атанасова от „управляващата тройна коалиция“ поставят условия за деня на разисквания по вота на недоверие. „Не можели в неделя, не можели в понеделник, не можели във вторник, ама защо в почивен ден ще се обсъждат такива неща“, допълни тя.

Във връзката с избора на нов председател на Народното събрание председателят на ПГ ГЕРБ-СДС каза, че няма съгласие между парламентарните групи кога да се състои. Единствено има съгласие, че следва да се проведе по процедурни правила. Аз съм изготвила такива процедурни правила, ще ги внеса в деловодството, посочи още Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Шофийор
    Това чудо още го сънувам, как го опънах на задната седалка на служебния софийски афтомобил, и как му миришеше мижду краката. Деско! Измий я тази Утка ма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари