Десислава Атанасова: Никола Минчев скри цялата информация за Северна Македония

0
Тя подчерта, че за ГЕРБ е категорично ясно, че предсрочни избори трябва да има
Тя подчерта, че за ГЕРБ е категорично ясно, че предсрочни избори трябва да има Снимка: БНТ / стоп кадър

Вотът за недоверие е за провал по отношение на финансовата и икономическата политика.

Днес нашата парламентарна група официално внесе вота на недоверие, подписан е от всички 59 народни представители. Водим консултации през целия ден с останалите парламентарни групи, всички се отзоваха на нашата покана без "Продължаваме промяната и БСП. Дори и две от партиите, които доскоро бяха в коалицията, едната все още - "Демократична България и "Има такъв народ", заяви в "Още от деня" по БНТ Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ.

По думите ѝ за всички е ясно, че държавата върви по стръмното надолу към финансова криза. Вотът е за провал по отношение на финансовата и икономическата политика.

Атанасова посочи и още една причина за вота - това правителство и управляващото мнозинство унищожават политическата система.

"Освен вот на недоверие, днес 120 депутати внесохме искане за оставката на председателя на българския парламент г-н Никола Минчев поради няколко причини, но най-основната е, че това е политически знак. Втората е, че г-н Минчев не осъзна, че имаше заявка да се върне парламентаризмът и парламентът да не бъде гумен печат на Министерския съвет. Днес мнозинството и лично той скри от народните представители цялата информация по отношение на всичко, което се е случвало като разговори, договорки, обещания между министър-председателя Кирил Петков и различни външнополитически експерти, хора с ключови позиции по отношение на Северна Македония", заяви Десислава Атанасова.

Тя подчерта, че за ГЕРБ е категорично ясно, че предсрочни избори трябва да има.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари