ГЕРБ: Има ли Бойко Рашков 19 имота и как ги е придобил?

0
За момента министърът не коментира новата опорка на ГЕРБ
За момента министърът не коментира новата опорка на ГЕРБ Видео: bTV

Имотите са описани и от самият Рашков в имуществената му декларация, основанието - брачен договор

Има ли Бойко Рашков 19 имота и по какъв начин ги е придобил? Този въпрос зададе Маноил Манев от ГЕРБ относно имотното състояние на вицепремиера и министър на вътрешните работи, разгласи bTV.

От ГЕРБ попитаха още как Рашков, който цял живот е бил държавен служител, има 19 имота, като се позоваха на медийна публикация. Изброиха апартаменти в София, Несебър и Стара планина.

„Повече от 19 имота за милиони – от един държавен служител цял живот. Важно е да чуем отговора му за оная резиденция на шейх. Много е лесно да се явяваш като носителя на правдата в едно правителство, назначено от президента, и да продължаваш да мълчиш с какви пари един следовател, след това шеф на Бюрото за контрол на СРС-та, после преподавател, взе, че направи такава имотна сага около себе си.“, коментира Манев.

Имотите са описани и от самият Рашков в негова декларация за имущество и интереси за периода, когато е бил председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

Основанието за придобиването им гласи „брачен договор“. bTV поискали позицията на Бойко Рашков с писмо до МВР. За момента той не коментира новата опорка на ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Преди години, по време на рекламите, можеше да идеш до хладилника. Сега можеш да идеш и до Кауфланд...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари