ГЕРБ и "Възраждане" се обединиха срещу плановете за затварянето на ТЕЦ-овете у нас

0
Двете партии търсят допирни точки на среща в парламента
Двете партии търсят допирни точки на среща в парламента Снимка: Георги Димитров / Vesti.bg

Двете партии търсят допирни точки на среща в парламента

Парламентарните групи на ГЕРБ и "Възраждане" се обединиха срещу плановете за затварянето на ТЕЦ-овете в страната. Двете партии разговаряха на среща в парламента, за да видят по кои политики имат общи виждания.

"В сектор "Енергетика" имаме сходни възгледи. Поет е ангажимент от Промяната да бъдат затворени 40% от ТЕЦ-овете в България до 2040 г. Това се прави в момент, в който Европа изживява въглищен ренесанс заради войната в Украйна, за да не остане Европа без енергия'', обясни бившият енергиен министър Делян Добрев от ГЕРБ, предаде Novini.bg.

По думите му въпросният ангажимент, поет от кабинета Петков, нарушава решение на Народното събрание от 2020 г., и изрази надежда компетентните органи да се сезират.

В тази връзка депутатът Петър Петров от "Възраждане" изрази позицията на партията, че е против затварянето на въглищните централи, които определи като част от националната ни сигурност.

Виждам, че бившето правителство в лицето на Кирил Петков усилено защитава поетите от тях ангажименти и видяхме едно грозно поведение вчера. Това само доказва несъстоятелността на поетите от тях ангажименти, които ще са пагубни за българската икономика. Това е и част от националната сигурност, коментира Петров.

По друга тема от дневния ред председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова акцентира върху важността относно Закона за удължаване на действието на държавния бюджет, подчертавайки, че взетите решения по него ще засегнат всички български граждани, независимо от партийната им принадлежност.

Не бива да очакваме, че популизмът няма да вземе връх в едни бъдещи дебати, затова екипът ни е съставен от хора със сериозна експертиза във всяка една сфера, отбеляза Атанасова.

Тя уточни, че правосъдната реформа и антикорупционното законодателство също са сред приоритетите на ГЕРБ, напомняйки, че не трябва да се допуска текстовете от двата законопроекта да бъдат обявени за противоконституционни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    А идиотите от БСП какво мислят...
    Лява партия, казваш! Не, не сме чували? Боже, и като си помисля, че съм гласувал някога за тях! Но, никога повече! Анадънму?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари