ГЕРБ и патриотите превръщат порядъчни граждани в престъпници

0
Нов скандал с лобистка поправка за автопревозите
Нов скандал с лобистка поправка за автопревозите

Почти тихомълком парламентът прие скандална законова поправка, която обявява возенето на пътници без лиценз за престъпление, заслужаващо до 10 години затвор

Бедата е, че гласуваните текстовете са неясни, позволяват доста волно тълкуване и държавната репресия може да се стовари избирателно, като прати зад решетките дори човек, който е тръгнал към Бургас и е решил да закара до морето група приятели, като си разделят парите за бензина.

"Зелено движение" е изумено от пируетите на управляващото мнозинство, което прокара 10 години затвор за споделените пътувания

Типично по даникириловски - през преходните разпоредби на Кодекса за търговското мореплаване.

ГЕРБ обяснява, че така удрят нелегалните таксиметрови услуги. Всъщност вкарват в сивата зона групите в социалните мрежи за общи пътувания и споделяне на разходите за тях. Услугата в тези групи е предпочитана, защото е бърза и на добра цена. В същото време е чудесна и за природата, и за пестенето на ресурси.

Четирима човека в една кола е по-добре от един.

Това вече не е бъдещето. Това е настоящето. Колкото и да се опитват, депутатите не могат да спрат новите технологии. Не че властта не се опитва да го прави. През 2015 година забрани услугата UBER и подобни. От години водят борба за силни регулации и върху отдаването на стаи и апартаменти за краткосрочен наем. Вероятно с идеята да помагат на големите хотелиери и таксиметрови компании. Което правят от години с неудобните разписания на друг екологичен транспорт - железопътния.

Сметките показват, че споделените пътувания и хотелиерски услуги спестяват на обществото изграждането на стотици нови хотели и покупката на хиляди автомобили.

Тази тенденция ще се задълбочава. Тя ще отслабва натиска за унищожаване на зелени площи за строителство на сгради и паркинги. Споделената икономика трябва да бъде насърчавана, а не да ѝ се пречи.

Мнозинството на ГЕРБ и патриотите е аналогово и принадлежи на 20-и век. Няма как да ни върне в каменната ера, но се опитва по всякакви начини. Като превръща порядъчни граждани в престъпници. Когато и да си ходи, все ще е късно.

Призоваваме президента Радев да наложи вето над срамната забрана. Защото живеем в 21-ви век и искаме България да бъде лидер а не на опашката!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари