ГЕРБ и "Демократична България" внесоха проекторешения за военна помощ за Украйна

0
Очаква се текстовете да се дебатират в пленарната зала още следващата седмица
Очаква се текстовете да се дебатират в пленарната зала още следващата седмица

Очаква се текстовете да се дебатират в пленарната зала още следващата седмица

Според президента, ако парламентът реши да изпрати военна помощ за Украйна, това ще въвлече България във войната

ГЕРБ и „Демократична България” внесоха в деловодството на парламента проекторешения за изпращане на военна помощ за Украйна. Очаква се да се изготви единен текст, който да се дебатира в пленарната зала още следващата седмица. А темата отново издигна червени линии между партиите.

Според президента, ако парламентът реши да изпрати военна помощ за Украйна, това ще въвлече България във войната, предаде NOVA.

„Вие вярвате ли, че хората, които предлагат подобни решения, някога ще хванат оръжие и някога ще рискува живота си за България?”, попита Румен Радев.

А от ГЕРБ видяха шанс за модернизиране на армията ни.

„Водят се преговори с партньорите, вижда се какво си дал, коя държава какво е дала и от какъв капацитет има нужда, така че да модернизира собствените си способности”, заяви Даниел Митов от ГЕРБ.

От „Демократична България” внесоха свое проекторешение и атакуваха президента.

„Този, който иска ние да бъдем неутрални спрямо действията на всички съюзи – ЕС и НАТО, всъщност работи за вариант, в който Русия надделява”, каза Христо Иванов от ДБ.

Принципна подкрепа за изпращане на оръжие заявиха още от „Продължаваме промяната“ и ДПС.

„Със сигурност няма опасност за страната ни от такъв тип решение, почти всички европейски държави вече имат такива решения”, заяви Андрей Гюров от ПП.

„Позицията по тази тема на ДПС е кристално ясна и последователна, ние сме партия на действията, а не на празните думи”, заяви Станислав Атанасов, ДПС.

Категорично на обратното мнение са от БСП и „Възраждане”.

„Даването на оръжие за Украйна би въвлякло България във военния конфликт“, смята Корнелия Нинова.

„Очевиден е натискът България да заема страна във войната”, коментира Костадин Костадинов.

Балансирани в позицията си останаха от „Български възход”.

„Ако има възможност за подмяна с по-ново и модерно оръжие – да, ако не – не даваме нищо”, заяви Стефан Янев.

Преди да стигнат до пленарната зала текстовете за военна помощ ще бъдат дебатирани във военната и външната парламентарни комисии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    възмутен от тъпоумието
    Наистина съм възмутен, коя за теб е братска консулка?? Ако имаш предвид оная гестаповска тетка, която обиди всички българи и се титолова посланик на РуZZия в България, първо тя не е консул, а е посланник, ако правиш войбщо някаква разлика. Въпреки, че нямам против вече дипломатическата мисия на Империята на злото да е сведена до консулска служба. Второто е, как чувстваш тази надменна и отвратителна жена /ако е такава/ за братска. Още повече като се има предвид завоевателната политика на нейната държава. И не на последно място как една жена ще ти е братска? Ей, апълни се този град със сеяни, завършили начално образование, максимум до шести клас изкласили
  • 3
    2
    ...
    вместо за полу-изченалата гладна нация, христо хобота се грижи преди всичко за усраина и въвличането ни във конфликта официално. това е най-големият ни проблем в момента. 30 дни дебат срещу покана на братската консулка и помощ за шепа обречени нацисти. невероятен позор и унижение.
  • 1
    1
    Ммм
    Скапани мърши. Вървете на фронта и се бийте щом имате желание. На никой няма да липсвате
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари