Георги Свиленски: Асфалт не се яде, но се краде!

1
Г-н Борисов, спрете да правите тези опасни за българските граждани пътища
Г-н Борисов, спрете да правите тези опасни за българските граждани пътища

"Асфалт не се яде, но се краде."

Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Както неведнъж сме казвали от БСП, в политиката е важно да бъдеш последователен и да довеждаш действията си или инициативите, които си започнал до края. Темата, която ще говоря, няма как да не е състоянието на пътищата и по-скоро нашето искане от повече от 9 месеца, отправено към АПИ и МРРБ за даване на разрешение за извършване на проверка на 46 точки от българските магистрали. Защо ви занимаваме днес с този повод, защото преди два дни се навърши една година от трагедията в Своге, което даде повод да поискаме тази проверка. 9 месеца от МРРБ и от АПИ търсиха какви ли не поводи да ни отказват това разрешение. Ние от тях не искаме нищо друго“, допълни още Свиленски. Той коментира, че АПИ отказва и отговорът се намира в изказване на прокурор Николова преди два дни по повод трагедията в Своге. Ето какво казва прокурор Николова: "Установена е и фалшификация в пробите на асфалта при ремонта на отсечката преди три години".

"Дали в тези 46 точки или участъци, които искаме да бъдат извършени проверките не са отново променени пробите, не са положени фалшиви подписи под тези протоколи", попита още Свиленски. Той посочи, че има трима сменени министри. Свиленски цитира критиките на премира, че асфалт не се яде. "Да, асфалт не се яде, но асфалт се краде, г-н Борисов и това, че асфалт се краде го доказват състоянието на българските пътища, които ги правите", допълни още той. „Спрете да правите тези опасни за българските граждани пътища. Вече доказани и от прокуратурата с това, че качеството на асфалтовата смес е не това, което трябва да бъде. Подменяте пробите, лъжете и европейските си партньори, които дават пари за тези магистрали и българските граждани, които пътуват по тези опасни пътища, каза още Свиленски.

Видео от пресконференция можете да видите ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари