Георги Рачев: Залива ни гореща вълна от средата на юли

4
Юли е месецът на крайностите
Юли е месецът на крайностите Снимка: bTV

Юли е месецът на крайностите

Това обяснява проф. Георги Рачев, цитиран от вестник „Марица”

Юли е месецът на крайностите - да не забравяме голямата градушка в София на 8 юли 2014 година! Да не забравяме и 14-15 юли 2021 година, когато в Германия загинаха 136 души. Там хората наистина не помнеха от 100 години, че и повече, такива валежи, и се случиха тези екстремни прояви на времето. Юли е характерен с това, защото атмосферата е вече много топла, слънцето е максимално високо на хоризонта за нашите географски ширини и прегряването на въздуха при наличието на влага става много бързо, в резултат на което се образува мощна купесто-дъждовна облачност и падат краткотрайни, но интензивни валежи. А когато те се насложат няколко последователни дни, те винаги водят до т.нар. високи вълни, или разливанията на реките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари