Георги Рачев: Задават се сериозни валежи и гръмотевици

4
На 24 май ще има хубаво време сутринта, добави климатологът
На 24 май ще има хубаво време сутринта, добави климатологът Видео: bTV

На 24 май ще има хубаво време сутринта, добави климатологът

„Днес и утре ще се радваме на много хубаво време – до обяд слънце, а следобед в Източна България и около планините превалявания, каза климатологът проф. Георги Рачев в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Той подчерта, че от четвъртък атлантическият антициклон „Вера“ ще премине – времето ще бъде много смутно, в следобедните часове ще има доста валежи и гръмотевици.

„Има вероятност точно в събота над България да се образува конвергентна линия, когато валежите са не само интензивни, но и продължават по-дълго време. Дават се сериозни валежи, добави Рачев.

По думите му на 24 май ще има хубаво време сутринта, следобед ще превали.

„В София продължава да няма ден с 25 градуса, което не се е случвало от години. Морската вода е студена 16 градуса, дори и в Гърция трудно тя ще стигне 18 градуса в края на месеца. Вървим към лятото малко бавно“, добави Рачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари