Георги Рачев: Във вторник температурите ще паднат с 15 градуса

1
Очакват се значителни валежи следващата седмица, заяви климатологът
Очакват се значителни валежи следващата седмица, заяви климатологът Видео: bTV

На 18 април сняг ще вали на височина над 1000 метра

До вторник ще е горещо, температурите ще достигнат до 30°. В понеделник може толкова висока да е максималната температурата и в София“. Това сочи прогнозата на климатолога проф. Георги Рачев, предаде bTV.

По думите му в момента е необичайно топло за април не само не само у нас и в Европа, а по целия свят.

След вторник в Централна Европа и у нас ще нахлуе свеж полярен въздух и температурите ще се понижат значително – около 15°“, обяви климатологът.

Той предупреди още, че в сряда, четвъртък и вероятно и в петък ще паднат и значителни валежи в цялата страна. А в четвъртък на височина над 1000 метра със сигурност ще вали сняг.

Това е наложително, защото количеството на водата в два язовира вече е притеснително – „Камчия“ и „Ясна поляна“. Те се нуждаят от сериозен приток“, коментира проф. Рачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари