Георги Рачев: Студен фронт ще премине през България на 25 януари

0
Месецът ще си отиде топъл, каза климатологът
Месецът ще си отиде топъл, каза климатологът Видео: bTV

В София ще има мъгли в закътани места до четвъртък, добави климатологът

В момента сме 1-2 градуса над нормата. Температурите през януари ще са около нулата. Януари ще си отиде топъл. Температурите утре ще се вдигнат“.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV климатологът проф. Георги Рачев.

На 25 януари студен фронт ще премине през България. Ще се понижат температурите. След това започва западен пренос. Несъществени ще са валежите“, добави той.

В София ще има мъгли в закътани места до четвъртък. Времето ще е безметежно. В Банско температурите ще се задържат на едно равнище – леко отрицателни сутрин и малко над нулата ще са максималните. Повече слънце от това не може да се желае“, допълни проф. Рачев.

За 25 декември в САЩ няма да има студ. В Чикаго ще е 5 градуса, а беше -15. В Ню Йорк ще е 13 градуса. Студът замина. В Европа също няма да има студ. В Москва ще е 0 градуса. Така ще се задържи. В родината на студа – Магадан и Якутск ще е -19 градуса. Дори в Централен Сибир няма студ. Топло е в северното полукълбо за януари месец, който е същината на зимата“, подчерта климатологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари