Георги Рачев си пожела пътуване до Северна Корея

0
Работя навръх рождения си ден. Няма как, плащаме данъци, трябва да се работи
Работя навръх рождения си ден. Няма как, плащаме данъци, трябва да се работи Снимка: bTV

Работя навръх рождения си ден. Няма как, плащаме данъци, трябва да се работи

Това каза пред bTV проф. Георги Рачев в деня, в който със сигурност получава най-много поздравления и телефонни обаждания.

"Аз празнувам още от сутринта, и на обед, вечерта вече в по-семеен кръг. Имам да почерпя в два университета. Удобен момент, за да се срещнем със стари приятели, да ти се обади дори някое старо гадже, не пропусна да внесе от дежурния си колорит и усмивки популярният климатолог.

Всеки един рожден ден е специфичен, защото го гледаш от висотата на годините. Едно е на 20, когато е екшън, друго е сега, когато вече започваш да обръщаш повече внимание на близките си хора. Сега остава повече чувството, отколкото нещо друго.

Освен в университета, съм и туроператор. Броях допреди години държавите, които съм посетил - приблизително са около 70 - хубавото е не толкова да стараеш да правиш бройката, колкото да усетиш съответната страната. Франция не е само Айфеловата кула. Хубаво е да отидеш в малките френски градчета, в които се прави едно от най-хубавите вина, например.

Дали сега ме е страх да пътувам? Страхът е нормално човешко чувство, трябва да бъде уважаван, защото създава точно това чувство, което те прави човек. Не вярвам да има такъв момент, при който да пътувам за някъде и да ме е страх, различно от нещо, което не мога да предвидя - например някакво заболяване. Преди години в Куба имаше холера, например, а ти не знаеш на какво ще попаднеш.

Сега, например, ми е интересно да отида за малко и с придружител до Северна Корея - защото това ще ми напомни едно старо детство на крайния социализъм.

Като ученик и като студент колекционирах марки, както и маски. Ето, например, тази е взета преди години от Турция.

Винаги ме лъжат за цената, това си е част от живота. Но нямате представа как грейват лицата на децата, когато са успели да ти продадат нещо - после ще се прибере и ще каже, че е изкарало парички. Много е приятно чувството. Освен това има и едно старо поверие на древните гърци, че трябва да хвърлиш зад себе си, за да намериш пред себе си", добави още рожденикът Георги Рачев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари