Георги Рачев: Рязко застудяване ни очаква от четвъртък

0
Понеделник ще има температури над 30 градуса, каза климатологът
Понеделник ще има температури над 30 градуса, каза климатологът Снимка: БГНЕС

Понеделник ще има температури над 30 градуса, каза климатологът

Обираме остатъците от свръхтуризма на нашите съседи - Турция, Гърция, дори Северна Македония. Нашият туристически сайт е неизвестен, не можем да си направим бранд, рекламира се държавата като преживяване, коментира климатологът и заместник-председател на асоциацията на туристическите агенции проф. Георги Рачев по отношение състоянието на туристическия бранш в България и предстоящия летен сезон в страната.

Проф. Рачев допълни, че "българският туризъм трябва да се превърне в национален отрасъл и затова в понеделник ще имат среща с новия ресорен министър - Евтим Милошев, за да представят най-належащите проблеми".

Относно времето в България през идните дни през април - климатологът коментира пред Euronews Bulgaria, че в понеделник ще има температури над 30 градуса, а в четвъртък ще нахлуе студен въздух и тогава от толкова високи температури, дневните температури ще бъдат до 6-8 градуса. "От 30 до 12 градуса физиологично стресът ще е огромен", допълни проф. Рачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари