Георги Рачев: Мрачно, влажно и дъждовно до събота

0
По планинските курорти ще има хубава снежна покривка
По планинските курорти ще има хубава снежна покривка Снимка: bTV

По планинските курорти ще има хубава снежна покривка

До събота ще остане мрачно и влажно, от утре започва и да вали, а в четвъртък ще го обърне на сняг. Това сочи прогнозата на климатолога проф. Георги Рачев за следващите дни.

По планинските курорти ще има хубава снежна покривка и първите добри условия за ски.

В четвъртък се очаква средиземноморски циклон да мине южно от България. Той ще обуславя времето в Югоизточна България и там ще е доста топло.

Като цяло температурите от началото на декември са по-високи от нормата за този период, коментира климатологът. По-студено в момента е само в централната част на Дунавската равнина – Кнежа, Плевен, Ловеч.

"В западна Европа времето е обусловено от голям циклон, още два дни в Германия ще е студено и ще трупа сняг", предупреди проф. Рачев, предаде bTV.

"Сибирският студ в Русия обаче няма да окаже влияние на времето в Централна Европа", уточни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари