Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ ставаме алтернативата

0
​Председателят на АБВ Румен Петков подчерта, че консолидацията на левицата е неизбежен и задължителен процес
​Председателят на АБВ Румен Петков подчерта, че консолидацията на левицата е неизбежен и задължителен процес Снимка: Пресцентър

Председателят на АБВ Румен Петков подчерта, че консолидацията на левицата е неизбежен и задължителен процес

"Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов между Бойко Борисов, Корнелия Нинова и ръководството на ДПС". Това заяви пред медиите в Стара Загора президентът на България (2002-2012) Георги Първанов, предава БТА.

„На финала на този парламент видяхме един изблик на любов между Бойко Борисов, Корнелия Нинова и ръководството на ДПС. Прозвуча полузаявка те да управляват след това (след предсрочните парламентарни избори) заедно. Ако те наистина са сближили позиции и биха могли да управляват след два месеца, защо не го направят сега“.

Първанов прогнозира, че нови избори ще доведат не до разплитане на възела на българската политика, а до неговото по-тежко завързване. Той е категоричен, че президентска република не може да се получи, защото във Великото народно събрание не може да се събере такова мнозинство, че да се изработи нова конституция. "Полупрезидентска република също няма да е работеща", прогнозира президентът и добави, че подобни заявки целят само ловене на избиратели.

"На предстоящите парламентарни избори се очаква "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ), "Движение 21" и "Изправи се България" да се явят заедно като формация "Левицата". Това заяви лидерът на АВБ Румен Петков. Той подчерта, че консолидацията на левицата е неизбежен и задължителен процес, а форматиране на левицата е стремеж да се покаже на левия избирател, че има избор.

От АБВ заявиха, че посегателството върху въглищните централи при липса на решение, което да гарантира базови мощности, ще съсипе Старозагорския регион и ще бъде тежък удар върху енергийната сигурност за страната. Според Румен Петков строителството на АЕЦ "Белене" е задължително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари