Георги Марков разкри коя е най-голямата грешка на ГЕРБ

0
ГЕРБ подцени мажоритарния вот, което беше и тяхната грешка
ГЕРБ подцени мажоритарния вот, което беше и тяхната грешка

"ГЕРБ подцени мажоритарния вот, което беше и тяхната грешка".

Това каза бившият конституционен съдия Георги Марков, предаде Фокус. По думите му партията не е успяла да влезе в ритъма на президентските избори, освен това е закъсняла с издигането на кандидат-президента си.

“Ние сме 2016-та година и един кандидат може да е много силен и подготвен, каквато беше Цецка Цачева, но за мажоритарния вот се изискват и други качества. Те трябва да разширят обхвата на строго партийния вот, ако се цели победа, тъй като само с милион и 100 хиляди симпатизанти на ГЕРБ това не може да се случи.

Тук БСП изиграха по-добре картите си. Имаше и известна доза протестен вот и той се дължеше на това, което се случи през последните две години. Прекалена доброта, прекалена толерантност и демократичност на Бойко Борисов“, коментира Георги Марков.

Според Марков оттук нататък следва ГЕРБ да направи адекватен анализ на президентската надпревара, както и да вкара нови хора в редиците си. Той коментира още, че премиерът Бойко Борисов е бил в пълното си право да подаде оставка, но е било необходимо това да се случи още след първия тур на изборите.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари