Георги Мамалев получи филм за рождения си ден

1
В продукцията си дават среща някои от най-незабравимите образи на актьора
В продукцията си дават среща някои от най-незабравимите образи на актьора Снимка: БНТ

В продукцията си дават среща някои от най-незабравимите образи на актьора

С филм, в който участва цялото му семейство, любимецът на няколко поколения българи - Георги Мамалев, отпразнува 70-тата си годишнина.

"С усмивка в живота" на режисьора Олег Ковачев напълни столичното кино "Влайкова".

"Аз съм такъв човек, емблема съм на усмивката, пък и аз имам такъв характер, усмихнат", заяви актьорът.

Емблема на усмивката Георги Мамалев чества 70 години с филм, в който участва цялото му семейство. Той притежава таланта да гледа на света с усмивка. Щедро я раздава от сцената и от екрана вече няколко десетилетия, а името му е гаранция за забавление и неподправен смях. Някак неусетно вечното момче Георги Мамалев навъртя 70 обиколки. И получи неочакван подарък - филм, в който участва цялото му семейство.

"Аз се радвам на премиерата на всякакъв филм, дали е документален, или игрален. Не би трябвало аз да говоря за него или неговите качества, но ми хареса. Бих искал и за други хора с други изявени творци да се направят такива филми, защото това е необходимо", смята Мамалев.

Във филма си дават среща някои от най-незабравимите образи на Мамалев - Гошо от "Оркестър без име“, принц Алфонсо от "13-ата годеница на принца“ и превъплъщенията му от "Клуб НЛО". Специално участие във филма взима и семейството на Георги Мамалев.

"Просто наистина един разказ за човека Жоро Мамалев, какъв е бил, как е извън сцената, хареса ни. Мисля, че е направен много добре", сподели съпругата му Ели Мамалева.

"Много се радвам, че залата беше пълна и че всички така реагираха, както аз си представих, докато монтирах филма", коментира режисьорът Олег Ковачев.

Кой обаче е човекът Георги Мамалев, знае най-добре неговата съпруга. А почитателите са безчет. И на всякаква възраст. Самият Георги Мамалев е готов с равносметката, въпреки че няма намерение да спира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари