Георги Кадиев: Парадокс е АЕЦ "Козлодуй" да получава компенсация за ток

0
На високо напрежение са много от най-големите и печеливши от кризата фирми
На високо напрежение са много от най-големите и печеливши от кризата фирми Снимка: БГНЕС

На високо напрежение са много от най-големите и печеливши от кризата фирми

ГЕРБ предлагат енергийни компенсации за всички фирми за цена на ел.енергия над 250 лв./Мвтч., а за тези на високо напрежение- над 200 лв./Мвтч.

На коренно различно мнение съм.

Първо, не трябва да се компенсира всичко над определен таван, какъвто и да е той. Това не стимулира никого да пести енергия или да прави фотоволтаици за собствено потребление.

Второ, на високо напрежение са много от най-големите и печеливши от кризата фирми: енергийни, минни, металургически, химически, оръжейни. Защо на тях ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА компенсация? Лукойл-Нефтохим, Аурубис, Агрополихим, Дънди Прешъс, Стомана- Перник, Арсенал и т.н. - вижте профила на всеки от тях и преценете изобщо имат ли нужда от компенсации. Да не говорим за парадокса, че и АЕЦ Козлодуй ще получава...

Трето, от малките и средни компании също не всека има нужда. Примерно, лабораториите за тестове вдигнаха обороти х пъти заради ковид и се редят опашки. Те какъв проблем имат, че да ги компенсираме?

Компенсациите трябва да са целенасочени към тези, които имат нужда и да са по начин, които стимулират икономии на ел.енергия.

Иначе са просто хвърляне на пари.

Георги Кадиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Дгд
    Ето гробарите започват с тъпите си предложения. Сигурно половината от фирмите са техни или на техни хора
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари