Георги Гвоздейков: Пленените българи от "Галакси лийдър" са под охрана в хотел

0
По думите на министъра на транспорта  преговорите за освобождаването на българските моряци от кораба "Руен" са на финален етап
По думите на министъра на транспорта преговорите за освобождаването на българските моряци от кораба "Руен" са на финален етап Видео: bTV

По думите на министъра на транспорта преговорите за освобождаването на българските моряци от кораба "Руен" са на финален етап

Информацията, която имаме от Министерство на външните работи за моряците от похитения в Червено море кораб "Галакси лийдър" е, че те са добре, живи и здрави са и настанени в хотел. В момента се организира тяхното прибиране към България. Това заяви в ефира на bTV министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

Той добави, че действията по завръщането им се координират от Министерството на външните работи.

Товарният кораб "Галакси лийдър" с 25 души екипаж бе похитен на 19 ноември м.г. от йеменските бунтовници хуси в Червено море. Сред похитените са двама българи - капитанът на плавателния съд Любомир Чанев и старши помощник капитанът Данаил Веселинов. "Галакси лийдър" (Galaxy Leader) е управляван от японската компания "Нипон юсен", но принадлежи на "Рей кар кериърс", британска компания, контролирана от израелския бизнесмен Ейбрахам "Рами" Унгар.

По думите на министъра преговорите за освобождаването на българските моряци от кораба "Руен" също са на финален етап.

Плаващият под малтийски флаг кораб, който е българска собственост - "Руен", беше взет на абордаж след инцидент в Арабско море край бреговете на остров Сокотра в Йемен в средата на декември м.г.

"Моряците са в добро здравословно състояние, няма проблеми и опасност за тях. Надяваме се в скоро време тази сага да приключи и корабът да бъде освободен. И дано такива варварски действия да бъдат в историята и да бъде намерен начин те да бъдат спряни", добави Георги Гвоздейков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари