Георги Гвоздейков: Откакто "Росенец" е държавен, са разтоварени доста сериозни количества петрол

0
Съвместно с Агенция "Митници" следим всеки един товар, който се обработва на терминала, заяви транспортният министър
Съвместно с Агенция "Митници" следим всеки един товар, който се обработва на терминала, заяви транспортният министър Снимка: БТА

Съвместно с Агенция "Митници" следим всеки един товар, който се обработва на терминала, заяви транспортният министър

Работата на Пристанищен терминал "Росенец", който е под контрола на държавата, се извършва нормално. Доставките се разтоварват без проблеми, съответно, ако има и товари - също. Това коментира министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, който пристигна в Бургас за представянето на Националната система за електронен обмен на информация в морските ни пристанища, предаде БТА.

"Съвместно с Агенция "Митници" следим всеки един товар, който се обработва на терминала. Към момента не срещаме проблеми. Откакто сме влезли във владение, са разтоварени доста сериозни количества петрол", посочи Гвоздейков.

Процедурата по прехвърляне на оперативния контрол на пристанищния терминал “Росенец” от "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД към държавата, започна на 21 август тази година, след като на 11 август правителството неприсъствено прие решение да уведоми дружеството за прекратяването на Договора за предоставяне на концесия върху "Росенец".

Концесионният договор беше прекратен с приетото от Народното събрание изменение на §2, ал. 1 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари