Георги Георгиев: Не намесвайте имената на националните ни герои в измислени "традиции"!

0
Тези, които днес изразяват патриотизма си с хоро в "ледени води" на следващият днес надяват хомота на робията пред управляващата ни мафия и рашиста Радев, смята той
Тези, които днес изразяват патриотизма си с хоро в "ледени води" на следващият днес надяват хомота на робията пред управляващата ни мафия и рашиста Радев, смята той Снимка: БГНЕС

Тези, които днес изразяват патриотизма си с хоро в "ледени води" на следващият днес надяват хомота на робията пред управляващата ни мафия и рашиста Радев, смята той

Представяте ли си как Христо Ботев, или Левски, или Раковски са ставали в ранни зори на Богоявление, удряли са две ракии за закуска и са обличали везана риза с червен пояс и под звуците на тъпан са играли хоро в някоя река по "вековна" традиция. Това са пълни глупости. На който му харесва нека да го прави, не ми пречи, но не намесвайте имената и паметта на нашите национални герои в измислени "традиции".

В българският фолклор наистина има вековни традиции и красиви обичаи и е добре да се пазят и предават на поколенията. Това е национална памет и богатство. Но измислени пошли "традции" за пишман "патриоти" не са нещо, с което се пази "българщината".

Нашите възрожденци са имали нещо, което днес рядко българи притежават - непримирим дух и жертвоготовност. Вярвали са в чистата кауза, за която са се борили и са били готови да дадат и живота си за свободата на България.

Тези, които днес изразяват патриотизма си с хоро в "ледени води" на следващият днес надяват хомота на робията пред управляващата ни мафия и рашиста Радев и опъват жили мирно и кротко щото наведена главица сабя не я сече. Не съм ги виждал на протестите срещу Гешев, или срещу Пеевски, или Борисов. На последният протест срещу Пеевски през юни 2023г. пред парламента бяхме 15 души от БОЕЦ и нито един любител на "вековните ледени хора". Щото да си патриот и да играеш хоро е много яко и безопасно, макар и да няма нищо общо с благоденствието на родината, а да се изправиш срещу изедниците на народа е опасно и не е яко.

Така че, играйте си хората, да сте живи и здрави, аз също обичам български хора. И влашки обичам. Но не се пишете патриоти и не намесвайте имената на нашите възрожденци, за да криете собственото си малодушие. Просто си кажете - ще се правим на мъже един ден в годината, а после ще свиваме уши и ще чакаме лудите да свършат работата и да се преборят със злото. По вековна традиция.

Георги Георгиев, БОЕЦ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Офффф,
    Тоя пак се е изхвърлил като чекия върху сух пясък! Кой ли му чете словесната логорея?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари