Георги Ганев: Добавките за пенсионерите ще продължат

0
Предстои внимателен поглед как са работили мерките за компенсиране на засегнатите от здравната криза бизнеси досега, за да се види дали нещо може да се коригира
Предстои внимателен поглед как са работили мерките за компенсиране на засегнатите от здравната криза бизнеси досега, за да се види дали нещо може да се коригира Видео: NOVA

"До момента не сме получили покана за преговори от ГЕРБ и кандидата за премиер Даниел Митов. Не се виждаме близо идейно до ГЕРБ, тяхното управление допринесе за сериозна корозия на държавността"

Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Георги Ганев.

И допълни, че дали ще има среща, ще решат политическите лидери, а според него правителство на ГЕРБ с подкрепа от 75 гласа е малко вероятно.

Икономистът смята, че твърде много у нас се вторачваме в средствата, идващи от ЕС, тъй като те са важни, но българската икономика генерира големите приходи и вниманието трябва да се насочи към всички пари, с които борави държавата, и как го прави.

За него влизането в Еврозоната продължава да е възможно, ако сме в рамките на числовите критерии, но също така ще се гледа и борбата с корупцията.

"Положението с хазната не е розово, но не чак толкова лошо, приходите се държат прилично по време на криза. Нещата са напрегнати, но не невъзможни. Засега добавките за пенсионерите ще бъдат продължени", убеден е Ганев.

Георги Ганев подчерта, че ще има внимателен поглед как са работили мерките за компенсиране на засегнатите от здравната криза бизнеси досега, за да се види дали нещо може да се коригира, но е сигурен, че мерки трябва да има и допълни, че само десен политик може да гарантира, че компесаторни мерки могат да се осъществят коректно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари