Георги Ангелов: Има рекорден ръст на ипотечните кредити

0
„Мисля, че имотният балон започва сериозно да се надува”, каза още икономистът
„Мисля, че имотният балон започва сериозно да се надува”, каза още икономистът Видео: NOVA

„Мисля, че имотният балон започва сериозно да се надува”, каза още икономистът

Има рекорден ръст на ипотечните кредити. Това каза в студиото на „Пресечна точка” старши икономистът в Институт „Отворено общество” Георги Ангелов. Увеличението спрямо миналия януари е с 38 на сто, подчерта експертът в ефира на NOVA.

„Мисля, че имотният балон започва сериозно да се надува”, каза още Ангелов и обясни, че, ако се допусне той да се спука, както преди години, цели сектори ще претърпят огромни загуби. По думите му институциите са разчитали икономиката да изпадне в рецесия, но тя се развивала все по-добре с всяка година.

Спестяващите хора са наказани, защото лихвите по депозитите в банките са нулеви. Те не могат да изкарат пари от спестяванията си и ги влагат в имоти”, заяви икономистът. Това очаквано повишавал оцените на недвижимото имущество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари