Генералният секретар на НАТО отправи призив към страните членки

1
Йенс Столтенберг обяви, че очаква съюзниците да инвестират повече пари за отбрана
Йенс Столтенберг обяви, че очаква съюзниците да инвестират повече пари за отбрана Видео: NOVA

Йенс Столтенберг обяви, че очаква съюзниците да инвестират повече пари за отбрана

Генералният секретар на НАТО отправи нов призив към страните членки - да инвестират повече пари за отбрана. Той обяви, че очаква съюзниците да се обединят около това решение по време на предстоящата среща на върха във Вилнюс през юли.

Във Вилнюс очаквам съюзниците да се споразумеят по нов ангажимент - да инвестират поне 2% от брутния си вътрешен продукт за отбрана. Приветствам скорошното увеличение в Португалия, но смятам, че всички съюзници трябва да направят повече”, обяви Йенс Столтенберг, предава NOVA.

Неведнъж той е призовавал за подобно нещо, тъй като, по думите му, след като Русия започна война в Украйна, светът е станал по опасно място. Седем от 30-те страни в Алианса са изпълнили настоящата цел от 2 процента от БВП за отбрана през 2022 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    14
    До ванката
    шизофренията ти достига нови нива 🤣 "Джендъри, ЛГБТ,соросоиди" са все неща пропагандирани от любимите ти сащ. "нападате една независима държава" вземи да погледнеш долния линк за едно клипче, което показва колко е независима и за какво е подготвяна години преди толкова омразното от теб "нападение". Там си го казва в прав текст Джордж Фридман. Ако не знаеш кой е - питай приятелите ти от SS и Азов. Пък и там се казва каква ще е съдбата на ЕС...нали толкова милееш за Европа в сегашният и вид. Успех! 😁
  • 8
    13
    Ванка с танка
    Това сте руските боклуци,навсякъде едни и същи.Джендъри, ЛГБТ,соросоиди виждате,То бива ама така ще ви го набият сухия шпек,че ще престанете да съществувате един път завинаги...Що не ви се получава като сте толкова добри във всичко в Украйна незнам.Яжте го боклуци дето нападате една независима държава
  • 13
    12
    До 11
    АБПФК си ,ама пенсията е добра, не е като на ТКЗС то ! Ама си забравил и ОК на БКП !
  • -9
    11
    до 9
    Що бе, на комунистите им е добре и на село, ама като гледам нацисткия ти ник SS, по-добре се рабери с Ванката да те вземе, че ще изтървете купона с танка. Или пък Ванката и SS са едно и също лице с шизофренични отклонения....
  • -8
    10
    до 7
    Виж каква е политиката на сащ за света и в частност за ЕС https://www.facebook.com/minchok/videos/1361627264302641/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари