Генерал се спаси с 12 часа плуване след катастрофа с хеликоптер

1
Не е дошло моето време да умирам, заявява изтощеният министър Серж Гел
Не е дошло моето време да умирам, заявява изтощеният министър Серж Гел

Министър на отбраната на Мадагаскар обяви, че е плувал в продължение на 12 часа, за да се спаси, след като хеликоптерът му се разби в морето по време на спасителна мисия.

"Не е дошло моето време да умирам", заявява изтощеният министър Серж Гел, докато се възстановява на носилка. Друг държавен служител, който пътувал с него в хеликоптера, също оцелява при катастрофата.

Екипът е бил на инспекция на корабокрушение в североизточната част на страната в понеделник вечерта. Броят на хората, загинали при този инцидент, се увеличи до 64, като най-малко други 20 все още се водят изчезнали. Плавателният съд е товарен кораб, който не е имал право да превозва пътници. Той е претоварен, вследствие на което двигателят е залят от вода. Най-малко 45 души са спасени до момента.

В Twitter президентът на Мадагаскар Андри Ражоелина изрази скръбта си за починалите и поздрави Гел и другия служител, които са стигнали до сушата в крайбрежния град Махамбо поотделно. Пилотът на хеликоптера и други военен служител все още се издирват.

57-годишният Гел заяви, че хеликоптерът е паднал вследствие на силен порив на вятъра, а той е плувал от "7:30 миналата вечер до 7:30 тази сутрин" до Махамбо. Гел каза още, че няма наранявания, но му е студено.

Шефът на полицията Зафисамбатра Равояви е заявил пред AFP, че Гел е използвал една от седалките на хеликоптера, за да се задържа на повърхността. Гел има 30 години служба в полицията, преди да бъде назначен за министър през август, предава БНТ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари