Генерал Радев: Ще бия Бойко Борисов на изборите!

0
Това заяви кандидатът за президент, предложен от БСП, ген. Румен Радев
Това заяви кандидатът за президент, предложен от БСП, ген. Румен Радев Снимка: БГНЕС

Ще победя Бойко Борисов на изборите, ако той се кандидатира за президент.

Това заяви кандидатът за президент, предложен от БСП, ген. Румен Радев пред бТВ тази сутрин.

Радев разкри, че се е съгласил с предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова да е кандидат-президент по телефона. Той даде днес първото си телевизионно интервю.

„Всички разбраха, че моята кандидатура е от БСП, но ще е издигната от инициативен комитет. Това може да го приемете като една стратегия за привличане на всички българи, които искат да променят статуквото”, поясни той. 

"В системата на държавно управление липсва коректив. Сега има срастване на партия с държава. В България липсва разделение на властите. Една партия контролира изпълнителна, законодателна и съдебна власт. Президентът трябва да е този коректив. Той трябва да е независим", коментира Радев.

"Няма да се меся в политически поръчки, влизам като безпартиен, който споделя платформата на БСП. Поддържал съм връзки с хора от АБВ, ще се радвам на подкрепата им, но няма да сватосвам двете партии. Не това е целта ми", каза още Радев.

Той предпочитал да отиде на първо посещение в Брюксел, а не в Москва ако спечели битката за "Дондуков 2".

На въпросите относно личния му живот и тиражираните негови снимки с жена, той коментира: "Нямам навик да коментирам личния си живот. Аз съм семеен с деца. Така шумно афишираната любовница е моя законна съпруга. Бившата ми съпруга е прекрасна майка и човек, споделяме отговорността за децата".

Генералът се обяви и за оставката на военния министър Николай Ненчев, защото на два пъти приземил авиацията и дори не благодарил на хората в армията, които рискували живота си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари