Генчо Генчев: Свищов може да остане без вода

0
Има доказана безстопанственост за около 4 милиона лева публични средства
Има доказана безстопанственост за около 4 милиона лева публични средства

През последните почивни община Свищов беше изправена пред водна опасност, която съществува в града през последните няколко години.

Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Свищов Генчо Генчев, като уточни, че проблемът идва от изграждането преди години на водопровод, който обаче не е въведен в експлоатация, защото не функционира нормално.

„Още 2016 година сме направили необходимите анализи и проверка по изпълнението, документите са предоставени на районната и окръжната прокуратура. Двете инстанции са си свършили работата, има доказана безстопанственост и, тъй като се касае за около 4 млн. лв. публични средства, преписките са предадени на специализираната прокуратура, но за съжаление към този момент още няма резултат и произнасяне по тях. Градът се водоснабдява по стария водопровод, който е силно амортизиран“, обясни градоначалникът.

Генчо Генчев каза още, че по старият водопровод, който е на повече от 60 години, има и регистрирани много малки аварии по цялото му трасе. По думите му, ако проблемът стане по-сериозен, Свищов ще остане без вода.

Генчев допълни, че в нощта срещу събота е имало именно такава голяма авария, която е поставила града в сериозна опасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари