Генерал Димо Гяуров е убеден, че Омар е пълнолетен

0
Как е възможно те да приемат твърденията на едно лице, без да се направи елементарна проверка?
Как е възможно те да приемат твърденията на едно лице, без да се направи елементарна проверка? Видео: NOVA

Как е възможно те да приемат твърденията на едно лице, без да се направи елементарна проверка?

"Две са възможните причини за неуспеха при спиране на мигрантския поток у нас - липса не жива сила и техника или саботаж отвътре", изрази мнение ген. Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба, в предаването “Денят на живо” по NOVA.

“Почти съм убеден, че има чадър от страна на служители на МВР. Не е възможно толкова хора да преминават и толкова хора да бъдат хващани във вътрешността, но по-малко да бъдат хващани край граничната бразда”, каза ген. Гяуров. “Системата или не иска да си върши работата, или е пробита отвътре. Нужен е много дълбок анализ, за да се видим от къде идват проблемите с овладяването на мигрантския поток”, допълни още той.

Бившият депутат е убеден, че Омар Абдан, 15-годишният сириец, шофирал автобуса с мигранти, който помете двама полицаи в Бургас, е пълнолетен.

“Първото, което си помислих, още преди да видя кадрите с водача на автобуса беше, че едва ли той е 15-годишен. Този номер с малолетните и непълнолетните не е нов и всички, които работят с мигранти го знаят”, каза ген. Гяуров. Според него вина носят много хора нагоре в структурата на МВР.

“Как е възможно те да приемат твърденията на едно лице, без да се направи елементарна проверка?”, попита Гяуров и поясни, че все още не е късно да се иска съдействие от Сирия за установяване на личните му данни.

“Този случай за пореден път доказва липса на готовност. Всички за пореден път разбрахме, че автомобилите на МВР не са надеждно оборудвани”, каза още Гяуров и допълни: “За съжаление пак сме изненадани и се замисляме за тези събития, след като отново има съобщение за загинали”.

По думите му турският президент Реджеп Тайип Ердоган има възможността да спре мигрантския наплив.

“Не вярвам, че Ердоган пуска част от бежанците да преминават границата ни, но той е в състояние да спира част от тях. В деня след инцидента веднага излезе информацията, че турските власти са спрели една голяма група. Да, Ердоган има роля във всички тези процеси. Турската политика има огромно значение в този процес”, категоричен бе той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Гяура
    Знае, щото ония ако беше малолетен се води педофилия, а ако е пълнолетен - гей порно!
  • 5
    2
    niki
    Варианта е армията на границата и да се стреля ,всичката тази престъпна измет не случайно е без документи ,искам тези който ги защитават да отидат в някоя държава без документи да видим как ще ги третират ,сезония наплив ще прекъсне рязко като няколко изрода от тези умиришат канавките ,не случайно казах изроди защото нормалните хора имат документи и не преминават границата където им падне и да не забравяме за великата ограда на Валерко някой няма ли да му потърси отговорност на тоя изрод крадлив
  • 1
    1
    русенец
    Ефрейторе, с какво си вадиш хляба в последните години? Чия държанка си, че не мога да се ориентирам
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари