ГДНП: Рангел Бизюрев е работел във фирма за почистване на стъкла в Дания

0
Той положи доста усилия да се укрие, трябваше да го следваме в не една държава, заяви главен инспектор Стефан Джолев
Той положи доста усилия да се укрие, трябваше да го следваме в не една държава, заяви главен инспектор Стефан Джолев Снимка: ГДНП

Подробности за ареста на издирвания за убийството в Цалапица бяха представени на пресконференция от началника на сектор „Издирване“ в ГДНП, окръжния прокурор на Пловдив и директора на ОДМВР - Пловдив ​

Тази сутрин 30-годишен български гражданин, издирван от българските власти за извършено тежко криминално престъпление, е задържан в Кралство Дания, предстои и получаването на допълнителна информация от партньорските служби. И за момент не е спирало разследването, започнало веднага след извършеното в Цалапица убийство и продължило близо 4 месеца. Време, в което работихме в непрекъснат контакт с полицията и с партньорските служби, категорично заяви окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева. Единствената цел на ангажираните екипи беше да се достигне до всички факти и обстоятелства по това тежко престъпление, което е изключително важно за приключване на делото и за присъждането на съответното заслужено наказание за извършеното деяние. Тя благодари за упоритата работа на Главна дирекция „Национална полиция“, както и на парньорските служби.

Началникът на сектор „Издирване“ в ГДНП главен инспектор Стефан Джолев потвърди, че колегите му не са спирали да работят по случая нито ден, докато мъжът не бе установен в провинциален град в Дания. Задържан е там днес в 09:40 минути, работел е във фирма за почистване на стъкла. Информацията за пребиваване е получена по линия на международното полицейско сътрудничество, а в понеделник след проведен видеоразговор с датските колеги, е уточнено как и кога да бъде задържан, предоставена е и допълнителна информация. „Той положи доста усилия да се укрие, трябваше да го следваме в не една държава. Живял е дълго време в чужбина, изградил е мрежа от контакти и със сигурност не е бил на улицата“, коментира главен инспектор Джолев. Той благодари на Окръжна прокуратура-Пловдив за оказаното съдействие в рамките на досъдебното производство.

След официалното уведомяване, в кратки срокове ще бъдат изготвени и изпратени на компетентните власти в Кралство Дания всички необходими документи за искане на екстрадиция на задържания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари