ГДБОП разбива 5 банди за контрабанда на горива

1
Шефът на ГДБОП Спиридонов нито потвърди, нито отрече за проверки по сигнали срещу Веселин Марешки
Шефът на ГДБОП Спиридонов нито потвърди, нито отрече за проверки по сигнали срещу Веселин Марешки Снимка: БГНЕС

5 са организираните престъпни групи за контрабанда на горива с 23 участници в тях в тези групи, разбити за времето от 2015 до 2016 г., съобщи шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов след заседание на анкетната комисия, която проверява има ли картел при горивата.

Срещу тях има досъдебни производства. Той нито потвърди, нито отрече за проверки по сигнали срещу Веселин Марешки, информира Канал 3.

Шефът на анкетната комисия Валентин Николов обаче заяви, че на заседанието е станало ясно, че всички сигнали срещу Марешки се проверяват и до момента няма образувано досъдебно производство.

Нито една от институциите не е запозната с доклада на финансовото министерство, който обобщава, че контрабандата на горива достига сумата от 1,2 милиарда лева, стана ясно още по време на заседанието на анкетната комисия.

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев пък е съобщил пред депутатите, че Агенцията е изготвила доклад  за митническа акцизна информационна система. Този доклад обаче е секретен.

И ДАНС, и ГДБОП ще изпратят на комисията писмено предложенията си относно по-ефективни мери за борбата с контрабандата на горива.

По думите на Валентин Николов комисията ще е готова с доклад за работата си около 15 януари и най-вероятно ще предложи да бъде написан и приет Закон за горивата.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари